World Wide Sires

Marktleider kunstmatige inseminatie

World Wide Sires maakt deel uit van Select Sires, marktleider in de VS op het gebied van kunstmatige inseminatie om melk- en vleesproducenten te voorzien van uitstekende genetica. Select Sires is een coöperatie die gevestigd is in Plain City, Ohio en bestaat uit zes lokale organisaties die eigendom zijn van en gecontroleerd worden door veehouders. Select Sires werd 50 jaar geleden opgericht, is marktleider in de VS en verkoopt nu wereldwijd sperma aan meer dan 95 landen. World Wide Sires Nederland en België in zijn huidige vorm werd opgericht in 2010. In 2020 verplaatste World Wide Sires haar kantoor van Heerenveen naar Staphorst. Oost NL ondersteunde het bedrijf bij de vestiging.

Service als toegevoegde waarde

World Wide Sires heeft zowel in Nederland als in België haar marktaandeel vergroot en blijft gestaag groeien. Bart Soetebier, General Manager van World Wide Sires NL-B legt uit: "We hebben ons bedrijf ontwikkeld van een productgerichte naar een service gerichte organisatie. Ons verkoopteam bestaat nu uit adviseurs, die op basis van kennis en tools de veehouder adviseren over wat genetisch nodig is." De wereld van de veeteelt verandert snel, daarom worden alle medewerkers van World Wide Sires regelmatig en in eigen huis bijgeschoold. Bart Soetebier is ervan overtuigd dat iedereen met de juiste instelling kan leren wat nodig is om een kundig adviseur voor World Wide Sires te worden. Bart lacht: "als we iemand in dienst nemen focussen we ons op het vinden van mensen met de juiste instelling en trainen we mensen hoe ze boeren op de juiste manier kunnen adviseren. Tot nu toe is dat een succes."

Eigen distributie

World Wide Sires is verhuisd van Heerenveen naar Staphorst om hun markt beter en sneller te kunnen bedienen. Bart vertelt: "Ons kantoor in Staphorst ligt naast de snelweg en heel centraal in Nederland. Van hieruit kunnen we onze klanten in België en Nederland makkelijk bereiken." Om de kwaliteit van hun producten te waarborgen, worden alle bestellingen met eigen personeel en auto's van World Wide Sires naar de boeren gebracht. Bart legt uit: "Deze auto's zijn uitgerust met een uitstekend ventilatiesysteem om de veiligheid van onze mensen en de kwaliteit van het product te waarborgen."

Het nieuwe kantoor in Staphorst heeft voldoende ruimte voor het hele team en voldoende opslagcapaciteit voor 4 keer de hoeveelheid van de huidige spermamonsters.

Meer diensten voor boeren

Zelfs met een dalende totale markt, is World Wide Sires ervan overtuigd dat ze de komende jaren kunnen groeien: "we werken samen met een wereldwijd gerenommeerd diergezondheids- & farmaceutisch bedrijf om onze kennisbasis te verbeteren. Ook willen we onze dienstenportfolio uitbreiden met producten die de stikstofemissie uit mest kunnen verminderen. Oost-Nederland biedt in die zin met Wageningen University and Research en diverse Hogescholen in de buurt ook een uitstekende locatie."