Textmetrics

Inclusieve vacatureteksten

Het Arnhemse techbedrijf Textmetrics, gericht op het optimaliseren van tekstkwaliteit in business, sloot in 2019 een financieringsronde met onder meer van Oost NL af. Textmetrics levert een Software-as-a-Service (SaaS) dienst voor het optimaliseren van tekstkwaliteit in bedrijven op basis van machine learning en kunstmatige intelligentie. Met de financiering wordt de versnelling van nieuwe productontwikkeling en van internationale commercialisatie mogelijk gemaakt.

Textmetrics stelt (grote) organisaties in staat om hun online en offline tekstuitingen gecentraliseerd te managen en de effectiviteit ervan continu te verbeteren. Op basis van machine learning en kunstmatige intelligentie levert Textmetrics realtime tekstsuggesties die beoogde doelgroepen aanspreken en die passen bij het kenmerkend taalgebruik van klantorganisaties. Textmetrics SaaS dienst heeft op basis van metingen aangetoond de conversiegraad van bijvoorbeeld personeelsadvertenties aanmerkelijk te verbeteren. Het genderneutraal maken van teksten is daar een onderdeel van.

Oost NL investeerde eerder vanuit Topfonds Gelderland in Textmetrics, voorheen Webtexttool. Sindsdien ontwikkelde het bedrijf zich verder in productaanbod en in marktacceptatie. De Textmetrics SaaS dienst wordt inmiddels gebruikt door klantorganisaties van o.a. ING, Bol.com, Accenture, Volkswagen en Randstad.