't Gasthuus

Ontwikkeling woon- en ontmoetingscentrum

Het woon- en ontmoetingscentrum 't Gasthuus in Winterswijk kan medio 2020 de deuren openen. Met steun van het nieuwe Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij (OHG) van provincie Gelderland en Oost NL is de financiering van de verbouwing rond gemaakt.

​Nieuwe woningen

Het voormalige kantorencomplex aan de Gasthuisstraat staat al jaren leeg. Woningcorporatie De Woonplaats en Stichting Naoberhuizen tekenden in 2017 een koopovereenkomst voor de herbestemming van het pand. Hier worden achttien nieuwe appartementen voor senioren gebouwd en een ontmoetingsruimte voor alle ouderen in Winterswijk. De verbouwing heeft vertraging opgelopen omdat de financiering nog niet rond was. Met een lening van het Ontwikkelings- en Herstructuringsfonds kan de verbouwing nu van start.

De leegstand te lijf

Deze investering in de verbouwing van 't Gasthuus is de eerste lening die wordt verstrekt door het Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij Gelderland. Het fonds is, als onderdeel van Topfonds Gelderland, opgericht om leegstaande gebouwen en verouderde werklocaties een nieuwe toekomst te geven. Niet alleen door financieringen te verstrekken, maar ook door mee te helpen bij de planvorming. OHG wordt uitgevoerd door Oost NL als fonds- en programmamanager, in opdracht van provincie Gelderland.

Betaalbaar wonen

Provincie Gelderland zet 18,5 miljoen euro in voor projecten van OHG. Hiermee worden (ver)bouwprojecten mogelijk gemaakt die geen volledige financiering kunnen krijgen in de particuliere sector.