Smart2IT

Toepassingen van AR/VR

​Het Hengelose Smart2IT brengt met haar software woningen en trainingen virtueel tot leven. Deze software-oplossingen maken het voor bedrijven relatief eenvoudig om 3D-visualisatie, Augmented Reality en Virtual Reality (AR/VR) in te zetten. Met een investering van Oost NL vanuit het Innovatiefonds Overijssel en Kairos Innovation kan Smart2IT verder en sneller doorgroeien. De snellere groei zal gerealiseerd worden door een toename van het aantal licenties voor Innobrix en de lancering van een nieuw platform voor Virtual Reality trainingen. Smart2IT zal hierdoor in vier jaar tijd van 15 naar 36 werknemers groeien.

Twee producten

Smart2IT ontwikkelde twee nieuwe producten, Innobrix en eyeQ. Met Innobrix vertaalt het bedrijf bouwtekeningen naar een interactieve virtuele woning waardoor de woningbouw in staat is de consument te betrekken in het bouwproces. Daarmee komt een nog niet gebouwde woning tot leven. Dat levert ook voordelen op voor de bouw. De keuzes van consumenten worden met de Innobrix software gekoppeld aan REVIT – het meest gebruikte ontwerpprogramma in de bouw- en installatiebranche – en vanuit dit programma wordt richting gegeven aan de bouw van de woning. Na oplevering hoeft er minder verbouwd te worden als vooraf beter is nagedacht over de plaatsing van bijvoorbeeld binnenmuren.

Met eyeQ richt Smart2IT zich op een ander toepassingsgebied, maar heeft de technologische basis overeenkomsten met Innobrix. eyeQ is een SAAS (Software As A Service) platform waarmee een organisatie zelf trainingen in Virtual Reality kan samenstellen en aanbieden aan haar medewerkers. Deze moderne wijze van trainen en e-learning kan leiden tot beter opgeleid personeel, een veiligere werkomgeving en minder ongelukken op de werkvloer.

Binding in de regio

Oost NL ondersteunde Smart2IT al eerder met twee Innovatiekredieten en investeert nu vanuit het Innovatiefonds Overijssel in Smart2IT. Smart2IT onderhoudt goede banden met kennisinstellingen in de regio. Zo zijn via Universiteit Twente en Saxion Hogeschool meerdere (onderzoek)stagairs werkzaam.