OnePlanet Research Center

Gezondheidszorg en voeding

OnePlanet is een open innovatiecentrum voor gezonde voeding, gezond leven en een gezond milieu. Oost NL ondersteunt dit initiatief vanaf het eerste begin, samen met de Provincie Gelderland en andere partners. In mei 2019 werd OnePlanet officieel gelanceerd.

One Planet is een initiatief van imec Nederland, de Wageningen University & Research (WUR), de Radboud Universiteit en Radboudumc. Hier worden nieuwe oplossingen voor de uitdagingen van morgen ontwikkeld. Zoals hoe voeden we 50 miljard monden zonder de aarde uit te putten? Hoe houden we de gezondheidszorg betaalbaar? Hoe leven we langer en gezonder?

Binnen OnePlanet zal worden gewerkt aan crossovers van nano-elektronica, landbouw-, voeding- en gezondheidstechnologie.

Gezondheidszorg en voeding

Samen met de Radboud Universiteit en Radboudumc wordt er ingezet op preventieve gezondheidszorg door vroege data-gestuurde inschatting van gezondheidsrisico’s, preventie door gepersonaliseerde voeding, vroegtijdige diagnose, en efficiënte behandeling en ondersteuning van chronisch zieken.

Op het gebied van agro- en voedingstechnologie zullen imec en WUR, in samenwerking met industriepartners, onderzoek doen naar sensoren, robotisering, kunstmatige intelligentie, (big) data analyse en digitale connectiviteit voor innovatieve landbouwtechnologie voor een duurzaam, betaalbaar, gezond en veilig voedingssysteem en leefomgeving.

Daarnaast zal imec de commercialisatie van de ontwikkelingen mogelijk maken via samenwerking met zowel de internationale industrie als bedrijven, en zo het innovatiepotentieel van de lokale voedings- en landbouwsector stimuleren.