Innovation Sprint

eHealth-specialist vestigt zich in Twente

De Belgische eHealth-specialist Innovation Sprint opende in de zomer van 2021 een kantoor op Kennispark Twente in Enschede. Het bedrijf biedt oplossingen voor de eHealth- en Life Sciences-sectoren, met een focus op Big Data analytics,  Artificial Intelligence en Virtual Coaching op data uit de praktijk. Met de komst van Innovation Sprint wordt het Twentse MedTech-ecosysteem verder versterkt. Kennispark, TechMed Center, Novel-T en Oost NL werken samen om het MedTech-cluster te versterken, onder meer door bedrijven als Innovation Sprint naar de regio te trekken.

Innovation Sprint maakte tijdens een matchmakingbijeenkomst op het TechMed event, georganiseerd door World Trade Center Twente, voor het eerst kennis met het ecosysteem in Twente. Samen met Oost NL werd vervolgens onderzocht hoe de expertise van Innovation Sprint kon bijdragen aan het MedTech-cluster en vice versa. Vestiging op Kennispark Twente bleek de logische vervolgstap. Het bedrijf brengt kennis mee rondom het slim inrichten van klinisch onderzoek en de dataverzameling die daarvoor nodig is.

Gepersonaliseerde zorg door Big Data en AI

Innovation Sprint combineert gegevens en expertise uit de klinische wetenschap, ICT, signal processing en machine learning om zorgprocessen te verbeteren. Het bedrijf gebruikt de gegevens om gepersonaliseerde zorgoplossingen te ontwikkelen. Daardoor krijgen patiënten de juiste zorg op het juiste moment. Op Kennispark Twente opent Innovation Sprint een lab dat zich bezig gaat houden met het integreren van Virtuele Coaching in het Healthentia-platform. Dat is een software-applicatie dat patiënten en behandelaars realtime informatie geeft over medicatie, gezondheid en levensstijl.

Binnen het team van Innovation Sprint op Kennispark werken mensen met verschillende expertises samen om tot goede technologische oplossingen te komen. Op termijn verwacht Innovation Sprint dat de vestiging in Twente uitgroeit naar 10 medewerkers.