Greencovery

Circular Flavour

Greencovery is een Wageningse start-up die waardevolle en zeer zuivere voedingsingrediënten produceert via een eigen ontwikkelde bioraffinage methode. Greencovery haalt de ingrediënten uit laagwaardige afvalstromen, die bijvoorbeeld uit de voedingsmiddelenindustrie komen. De focus ligt in eerste instantie op smaakstoffen oftewel 'flavours' en op aminozuren. Een mooi voorbeeld van een groene oplossing die past binnen de circulaire economie.

FOOD2020

In 2019 zijn binnen het INTERREG-project FOOD2020 de eerste kilo’s van een natuurlijke flavour geproduceerd; het project ontwikkelt dit innovatieve product samen met haar eerste klant, een bedrijf uit Emmerich dat zich richt op natuurlijke smaakstoffen. Oost NL legde de koppeling tussen beide bedrijven en hielp met de projectaanvraag 'Circular Flavour'. Greencovery ontving daarnaast ondersteuning vanuit De Groeiversneller voor het ontwikkelen van haar business strategie samen met een expert.

Ondernemer en founder Carlos Cabrera merkt hierover op: “We hebben het geluk dat we vanaf de start van ons bedrijf door Oost NL worden ondersteund. Ze hebben ons op verschillende manieren geholpen, van het vinden van partners en klanten in hun uitgebreide netwerk tot ondersteuning bij financieringsmogelijkheden om deze applicaties op de markt te brengen. We zijn niet alleen dankbaar voor de steun, maar ook voor het meedenken en hun persoonlijk zakelijk advies."

Op dit moment lopen er meerdere nieuwe pilots voor andere circulaire ingrediënten en voedingssupplementen.

Foto: Clara Fernando Foncillas (visiting PhD candidate, Aalborg University Copenhagen), Joana Leiros (Process Development Engineer), Carlos Cabrera (Managing Director/Founder), Paco Caparros (Process Development Engineer) and Gillian Slaghek (MSc student). Niet op de foto: Juan Cajiao (Commercial Director/Co-founder).