Duplaco

Voedzame microalgen

De vraag naar gezonde voeding groeit. Goede voeding is onmisbaar voor een gezond en vitaal leven en helpt ziektes voorkomen. Ook op globaal niveau is de vraag naar hoogwaardige voeding groot. Zeker nu binnen afzienbare tijd voedseltekorten dreigen door de enorme bevolkingsgroei. Duplaco uit Oldenzaal ontwikkelt zogenoemde Chlorella microalgen, vol voedingswaarden. Door op innovatieve wijze deze algen te produceren, draagt Duplaco bij aan gezonde voeding voor mens én dier.

De microalgen zijn van hoogwaardige kwaliteit doordat Duplaco op heterotrofe wijze produceert; de omstandigheden zijn altijd optimaal en niet afhankelijk van invloeden van buitenaf. Groothandel Duplaco levert verse algen en algen in poeder- en tabletvorm. De Chlorella wordt veel verkocht in de voedingssupplementenbranche en klanten verwerken de algen in hun (nieuw te ontwikkelen) producten veelal als functioneel ingrediënt, eventueel in samenwerking met Duplaco. 

Oost NL helpt Duplaco door als mediator op te treden in het zoeken naar samenwerkingsverbanden en -projecten om hun business verder te laten innoveren en investeerders de mogelijkheid te geven hun groei te versnellen. Dankzij Oost NL heeft Duplaco nieuwe relaties gevonden die geïnteresseerd zijn te investeren in hun nieuwe technologieën en hun nieuwe fabriek die momenteel wordt ingericht en waar zij binnen 5 jaar 1000 tot 1500 ton micro-algen per jaar gaan produceren.

The Protein Cluster

Oost NL is al langere tijd betrokken bij Duplaco. Bijvoorbeeld met advies en coaching via StartLife, en via The Protein Cluster, waarvan Oost NL medeoprichter is.