ATRO Medical

Meniscusprothese

ATRO Medical heeft in 2021 een nieuwe investering opgehaald. De Nijmeegse onderneming gebruikt de investering om een tweede klinische studie naar de door het bedrijf ontwikkelde meniscusprothese af te ronden. De knieprothese van ATRO Medical is bedoeld om kniepijn te verminderen en de mobiliteit te herstellen. 

De Trammpolin® meniscusprothese is bedoeld om de beschadigde meniscus te vervangen, de functie van de meniscus te herstellen en de pijn te verminderen. ATRO Medical richt zich met name op patiënten waarbij de meniscus gedeeltelijk of totaal verwijderd is, die last hebben van chronische pijn. Deze chronische kniepijn  is een veel voorkomende aandoening die elk jaar bijna 100.000 patiënten treft in zowel de EU als de VS. De gevolgen en de onomkeerbare schade aan het kniegewricht hebben grote impact op de kwaliteit van leven van de patiënt en de kosten van de gezondheidszorg.

Tweede studie

ATRO Medical BV, een spin-off van Radboudumc en DSM, wil met Trammpolin pijn in de knie verlichten. De onderneming gaat in kleine studies bewijzen dat de prothese langdurige pijnverlichting geeft. Jan Hunik, mede-oprichter en CEO: “We zijn blij met het vertrouwen van onze investeerders in onze Trammpolin® meniscusprothese in deze fase van de ontwikkeling. Met de financiering kunnen we   een tweede klinische studie uitvoeren om het potentieel aan te tonen om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.” ATRO Medical is gevestigd in Uden en heeft een kantoor in Nijmegen, waar het bedrijf profiteert van de expertise en faciliteiten van het Radboudumc.

De meniscusprothese van ATRO Medical bevindt zich nog in de onderzoeksfase en heeft geen markttoelating in de EU. Het kan nog jaren duren voor de prothese daadwerkelijk op de markt is.