Abbott

Uitbreiding in Zwolle

Abbott gaat haar productieafdeling in Zwolle flink uitbreiden. Het aantal werknemers groeit daardoor met 100 tot bijna 550. Abbott produceert onder meer babyvoeding en sondevoeding in de Zwolse vestiging.

Oost NL ondersteunde Abbott in de voorbereidingsfase voor de uitbreiding in Zwolle samen met NFIA, de Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel. Zwolle biedt een uitstekende uitvalsbasis voor het groeiende Abbott.

Zestig jaar in Zwolle

​Abbott gaat naast een nieuwe productielijn voor vloeibare medische voedingen, ook een nieuwe verpakkingslijn en een nieuw utiliteitsgebouw realiseren. De uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar voedingsproducten. Abbott produceert babyvoeding, kindervoeding, voeding voor volwassenen en sondevoeding in de Zwolse vestiging.

De nieuwe productielijn zal in het voorjaar van 2021 in gebruik worden genomen. Als gevolg van de uitbreiding zijn er 100 extra mensen nodig in de fabriek, met name operators, monteurs, analisten, engineers en inspectiespecialisten.

De fabriek in Zwolle produceert meer dan 180 verschillende voedingsproducten en deze worden gedistribueerd naar landen binnen en buiten Europa. Abbott is een medisch bedrijf dat producten biedt op het gebied van diagnostiek, medische apparatuur, voeding en medicijnen. In Nederland werken er circa 1800 medewerkers bij Abbott.