Spiers New Technologies

Batterijen repareren, herstellen en reviseren

Het Amerikaanse bedrijf Spiers New Technologies (SNT) heeft haar Europese productievestiging geopend in Ede. SNT levert reparatie- en revisieservices aan batterijpakketten voor automotive klanten in de snel groeiende Europese markt voor elektrische voertuigen.

Het ‘Invest in Holland’ netwerk ondersteunde het bedrijf in hun keuze zich te vestigen in Nederland. Deze ondersteuning was een gezamenlijke inspanning van de Netherlands Foreign Investment Agency, Nederland Distributieland en Oost NL. Voor de toekomstige groei is de verwachting dat SNT en Oost NL blijven samenwerken, onder andere op het gebied van innovatie- en opleidingsprogramma’s. Met als doel SNT een stevige positie te bieden in Nederland en Gelderland, als springplank naar verdere Europese uitbreiding.

SNT, met haar hoofdvestiging in Oklahoma City, is marktleider in het repareren, herstellen en reviseren van dure en complexe batterijen die worden toegepast in (semi)elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft nagenoeg de business en technologie ‘uitgevonden’ om de geavanceerde batterijsystemen die onder garantie in elektrische voertuigen worden verwisseld te diagnosticeren, op te waarderen, te repareren en te herstellen in een gesloten systeem. De batterijen kunnen worden hergebruikt in auto’s of krijgen een andere toepassing. Daarmee is SNT een goed voorbeeld van een bedrijf actief in de circulaire economie.

Energy Hotspot

Ede grenst aan ‘Arnhem Energy Hotspot’. Dat betekent dat SNT toegang heeft tot het ecosysteem rond duurzame energie (IPKW, Battery Valley) en schone mobiliteit (Clean Mobility Center). De nabijheid van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN Automotive) en verschillende opleidingsinstituten voor beroepsonderwijs zijn belangrijk geweest bij de vestigingskeuze.