RedMedTech Discovery Fund II

Start-up financiering

Het RedMedTech Discovery Fund II verstrekt leningen aan Gelderse bedrijven die actief zijn in de Health, de provincie Gelderland subsidieert het fonds met een omvang van 2,5 miljoen euro. Startups kunnen een lening aanvragen (maximumbedrag van € 250.000) die gebruikt mag worden om intellectueel eigendom te verwerven, pre-seed activiteiten op te zetten en of een proof-of-conceptstudie te ontwikkelen. Oost NL werkt samen met Health Valley, Radboudumc en Saxion aan de uitvoering van het Fonds.

Drie start-ups 

In 2018 ging het fonds van start en kon het drie startups financieren. Een daarvan is Cardiac Booster, een spin-off van Radboudumc met als doel de overlevingskansen van patiënten na een hartaanval te doen vergroten en het risico op chronische orgaanschade te beperken. Daarvoor ontwikkelde Cardiac Booster een klein pompje dat meebeweegt met de cyclus van het hart.

RedMedTech kon ook een financiering verstrekken aan CitiusBio BV. Het medtech bedrijf gevestigd in Nijmegen, heeft de ambitie om een eigen hoog gevoelig ‘point-of-care-platform’ te ontwikkelen. Met de hoog-sensitief troponinetest op haar diagnostische platform is een hartinfarct beter en sneller te detecteren bij de patiënt.

En tot slot Binnovate Digital Health, een digital health startup uit Nijmegen, die de Renaltracker ontwikkelt, een zelfmanagementplatform voor mensen met chronische nieraandoeningen.

Door deze leningen te verstrekken draagt RedMedTech Discovery Fund II bij aan de verdere ontwikkeling van deze startups en uiteindelijk aan het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg. Het fonds is een vervolg op RedMed Tech Ventures dat tussen 2014 en 2016 twintig start-ups verder kon helpen.