DEMCON

Investering in innovatieprogramma

Een robot die de naald via de huid op precies de juiste plek positioneert of onbemande systemen voor veiliger inspectiewerk. Twee voorbeelden uit het innovatieprogramma van DEMCON. Door een financiering van Oost NL kan DEMCON haar innovatieprogramma versnellen. Zo komen bijvoorbeeld hoogwaardige medische apparaten eerder op de markt. Naar verwachting leidt het innovatieprogramma tot een directe groei van circa 14 banen.

Als hoogtechnologisch ontwikkelaar levert DEMCON wereldwijd innovatieve technologische oplossingen, producten en systemen. Voor grote en kleine opdrachtgevers verzorgt DEMCON het complete traject - van het definiëren van een idee tot het afleveren van een marktklaar product. Het Enschedese bedrijf verlegt haar technologische en geografische grenzen en zoekt continu naar nieuwe technische en innovatieve uitdagingen. Deze innovaties, die bijdragen aan een betere zorg, veiliger werken en innovatieve samenleving, leggen ze vast in een programma.

Intensieve samenwerking

Directeur Dennis Schipper van DEMCON: “Al jaren werken we intensief samen met Oost NL bij het opzetten van samenwerkingsverbanden met andere (regionale) ondernemingen en internationale Europese projecten. Met de recente lening van Oost NL kunnen we ons innovatieprogramma verder vormgeven. Die innovaties die uit het programma komen, leiden tot interessante nieuwe, zinvolle technologieën voor maatschappelijk vraagstukken. Zo kunnen we ons onderscheiden en de concurrentie blijven aangaan.”

Een van de voorbeelden in het innovatieprogramma is een robot voor naaldplaatsing. Daarmee kunnen medici veel nauwkeuriger prikken. Dat is niet alleen prettig voor patiënten, maar draagt ook bij aan lagere zorgkosten. Het innovatieprogramma maakt de verdere ontwikkeling van naaldpositioneringssystemen mogelijk.