Boost4Health

Aviva en Prothini

Boost4Health is een INTERREG-project dat bedrijven in de zorgsector met vouchers ondersteunt om internationale groeipotentieel verder verkennen in België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje of Denemarken, of voor het inhuren van partijen die helpen om vooruitgang te boeken in productvalidatie. Oost NL is partner van het project.

Protinhi Therapeutics maakte gebruik van de matchmakingsmogelijkheden van Boost4Health. Prothini is een biotechbedrijf gevestigd op het Novio Tech Campus in Nijmegen. Het voert in een vroeg stadium onderzoek uit en ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen tegen voornamelijk virale dreigingen zoals Dengue en Zika. Oost NL heeft Protinhi in contact gebracht met Mind the Byte. Dit is een bedrijf uit Barcelona, dat gespecialiseerd het analyseren van de werking van medicijnen door middel van computer analyses. Op dit moment gebruikt Protinhi de resultaten die Mind the Byte levert in een optimalisatieprogramma, zodat zij weer een stap dichterbij komen bij het op de markt brengen van het medicijn.

Avivia is een onafhankelijk gespecialiseerd farmaceutisch ontwikkelingsbedrijf dat zich bezighoudt met herpositionering, herbestemming en herformulering van geneesmiddelen. Avivia draagt bij aan de wereldwijde maatschappelijke uitdaging om ziekten nog beter te voorkomen en genezen.

In 2018 heeft Avivia gebruik gemaakt van de subsidiemogelijkheden binnen het project Boost4Health. Dit door aanwezig te zijn op de grootste farmaceutische vakbeurs ter wereld: de CPhI in Frankfurt.

Mede dankzij de steun van Oost NL, in de vorm van het toekennen van een travelvoucher, kon Avivia een mooie stand bemannen om zowel bekende contacten als nieuwe klanten te ontvangen. Ook konden zij hier Avivia positioneren als internationale speler in de farmaceutische industrie. Dankzij deelname aan deze beurs heeft Avivia het afgelopen jaar een aantal grote internationale klanten aan haar portfolio kunnen toevoegen. De omzet van het bedrijf heeft een flinke boost gekregen, waardoor ze het komende jaar haar labcapaciteit op het Novio Tech Campus in Nijmegen kan verdubbelen.