Alkondor

Dynamische gevels

De ontwikkeling van dynamische gevels die bijvoorbeeld door middel van daglichtregulering naadloos aansluiten op de behoeften van de gebruiker. Dat is waar Alkondor Hengelo mee bezig is met hun project Dynamic Facades as a Service (DyFaaS). Dankzij deelname aan het grensoverschrijdende programma 'iPro-N' werkt Alkondor samen met onder andere de Duitse partner Schüco Bielefeld aan slimme gevels die door de integratie van sensoren het klimaat en het gebruik kunnen meten. Dit in combinatie met afgestemde programmering geeft de mogelijkheid om een optimale service te leveren aan de eindgebruikers. Zo heeft de klant een altijd top presterende gevel.

Alkondor Hengelo verwacht dat deze trend gaat groeien en wil hierin één van de voorlopers zijn. Het project DyFaaS draagt bij aan deze ambitie omdat de prestaties op comfort en op circulair (duurzaam) gebied gerealiseerd kunnen worden, autonoom bestuurd en gemonitord.

iPro-N​ is een INTERREG VA project met als doel stimulering van de ontwikkeling van intelligente producten in de Smart Industry. Tegelijkertijd geeft iPro-N een opstap naar samenwerking in het Nederlands-Duitse grensgebied. Oost NL is leadpartner van het project en Alkondor uit Hengelo maakte gebruik van de subsidiemogelijkheden van iPro-N voor de ontwikkeling van slimme en duurzame gevels.

Impact iPro-N

iPro-N heeft Alkondor geholpen met een subsidie voor het deels bekostigen van de ontwikkeling van dynamische gevels als een service. Er is meegewerkt aan het scherp en duidelijk omschrijven van het projectvoorstel, zodat een goed onderzoeksvoorstel kon worden ingediend. Alkondor Hengelo is blij met deze ondersteuning die uiteindelijk heeft geresulteerd in een subsidie beschikking voor het project DyFaaS.