Yili

Opening Europees Innovatiecentrum

Yili, het grootste zuivelbedrijf van China (en Azië), opende in september 2018 het nieuwe innovatiecentrum in Wageningen. Het centrum is gehuisvest in het ultramoderne Plus Ultra gebouw op Wageningen Campus. Dit centrum heeft als doel om de samenwerkingen met Europese bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten op meerdere manieren uit te breiden. Oost NL ondersteunde Yili bij introducties in het netwerk op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.

Het Chinese Yili opende in 2014 zijn eerste buitenlandse zuivelfabriek in Nieuw-Zeeland en is in 2014 begonnen met het opstarten van haar Europese Innovatiecentrum in Nederland. Dit is het eerste buitenlandse Innovatiecentrum van de Chinese zuivelsector. Het doel hiervan is om de samenwerkingen met universiteiten en onderzoeksinstituten op meerdere manieren uit te breiden.

Oost NL ondersteunde Yili destijds bij de keuze voor Wageningen en is sindsdien betrokken gebleven bij het bedrijf, door onder andere introducties in het netwerk op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. De locatie in Wageningen is gericht op innovatie, zo werkt Yili aan de verbetering van babyvoedingsproducten, een groeimarkt in China. Het in 2018 nieuw geopende innovatiecentrum van de zuivelproducent is momenteel sterk aan het uitbreiden.

Met haar Europese vestiging staat het bedrijf ook open voor samenwerkingen met bedrijven, waardoor er voor Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de innovatieve Food-sector een kans ligt op toegang tot de Chinese afzetmarkt.

Over Yili

Yili Industrial Group Co., Ltd is leverancier van zuivelproducten in China. Het bedrijf is opgericht in 1956. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hohhot, de hoofdstad van de Chinese autonome regio Binnen-Mongolië. Het is Azië's grootste zuivelproducent en enige sponsor van zuivelproducten voor de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking. Yili richt zich op internationalisatie met een sterke focus op innovatie door win-win samenwerkingen.